Prima pagină » Folie de solar » » Folie aditivata SOTRAFA 180mic

Folie aditivata SOTRAFA 180mic

17.50 RON (cu TVA) / KG
Comenzi telefonice:
0236 836 366
0374 080 808
Ambalaj
Preţ
Stoc
Cumpără
Latime 16m 17.50 RON (cu TVA) / KG Stoc limitat CUMPĂRĂ
Latime 16.5m 17.50 RON (cu TVA) / KG Stoc limitat CUMPĂRĂ
Latime 16.85m 17.50 RON (cu TVA) / KG Stoc limitat CUMPĂRĂ
Latime 17m 17.50 RON (cu TVA) / KG În stoc CUMPĂRĂ
Descriere Folie aditivata SOTRAFA 180mic


SC MARCOSER SRL are placerea sa ofere fermierilor din toata tara cea mai buna folie pentru agricultura si horticultura pentru acoperire sere si solarii produsa de SOTRAFA - SPANIA, lider in producerea de folie la cele mai inalte standarde de calitate.

Folia pentru agricultura si horticultura este triplustratificata (3 straturi) obtinuta prin procedeul de coextrudare.

Folia de acoperire pentru sere si solarii este multiaditivata cu aditivi de ultima generatie (UV, EVA, IR) ce asigura o durata lung de viata, protectie sporita pentru legume si flori contra radiatiilor UV daunatoare, protectie termica, protectie antiinsecte (Musculita alba, Thrips) prin blocarea patrunderii in sera sau solar a lungimilor de unda in care insectele vad.

Grosimea foliei este de 180 microni (0,18 mm) adaptata conditiilor climatice specifice Romaniei.

Garantia foliei este de 36 luni, garantie oferita de producator, iar durata de viata pe serele si solariile din Romania ajunge pana 5-7 ani.

Lungimile rolelor sunt foarte mari astfel ca puteti comanda orice lungime aveti nevoie!

Folia profesionala Sotrafa de 180 microni are 5,4 m2/kg, iar comanda minima care se foate efectua este de cel putin 10m liniari din orice dimensiune.
 

AVANTAJELE UTILIZARII FOLIEI PROFESIONALE PENTRU ACOPERIREA SERELOR SI SOLARIILOR

Numeroasele avantaje pe care le prezinta utilizarea unei folii profesionale pentru acoperirea serelor si solariilor se datoreaza in principal proprietatilor deosebite pe care le au aceste tipuri de folie. Fiecare dintre aceste proprietati este data de prezenta in structura fizica a foliei a aditivilor de ultima generatie.

Principalele proprietati pe care o folie profesionala trebuie sa le aiba sunt:

1. O folie de acoperire trebuie sa fie rezistenta la razele soarelui pentru o durata de timp cel putin egala cu garantia oferita de producator. Aceasta proprietate se numeste "stabilizarea UV a foliei"; Aceasta proprietate este data de prezenta aditivilor UV.

2. O folie de acoperire trebuie sa blocheze sau sa impiedice cat mai mult posibil pierderea de caldura acumulata in timpul zilei. Aceasta proprietate se numeste “efect termic” Aceasta proprietate este data de prezenta aditivilor IR.

3. O folie de acoperire trebuie sa fie transparenta la razele luminoase din zona asa numita zona fotosintetizanta activa. Aceasta proprietate este esentiala pentru dezvoltarea optima a plantelor si se numeste „transparenta in zona PAR” (photosynthetically active range);

4. O folie de acoperire trebuie sa reziste la actiuni mecanice elastice de genul dilatare la caldura si contractare la ger, rezistenta la incarcatura de zapada, rezistenta la grindina, etc. Aceasta proprietate se numeste „rezistenta mecanica si elasticitate” Aceasta proprietate este data de prezenta aditivilor EVA (etil-vinil-acetat).

5.  „Difuzia luminii” – prezenta razelor de lumina din zona PAR poate fi completata cu schimbarea directiei acestora la intrarea in sera sau solar oferind lumina plantelor din toate directiile; Aceasta proprietate este absolut necesara pentru acoperirea solariilor cu structura de lemn.


Proprietatile optionale pe care o folie profesionala le poate avea in plus fata de cele principale sunt:

1. Anti-picurare (anti drip) – prevenirea formarii picaturilor mari de apa pe fata interioara a foliei, aceste picaturi fiind inlocuite cu picaturi foarte mici, aproape nedetectabile ce seamana foarte mult cu un strat uniform, foarte subtire de apa; Este un aditiv care in conditiile din solariile din Romania se consuma din primul sezon de utilizare, fiind recomandat pentru serele profesionale unde exista sisteme care sa asigure o temperatura mare in timpul sezonului rece

2. Blocarea intrarii in sera sau solar a radiatiilor UV; Efect Anti-Virus (AV) - datorita blocarii spectrului UV la care anumite insecte (Thrips, Musculita alba) vad numarul acestora in aceste sere/solarii scade considerabil, iar pagubele cauzate de hranirea sau transmiterea bolilor sunt reduse la minim.

3. Anti-ceata (anti fogging) – prevenirea formarii cetii in sere si solarii; Este un aditiv care se consuma foarte repede, iar reversul este formarea din abundenta a picaturilor de apa.

4. Cresterea cantitatii de radiatii UV care intra in sere si solarii; Aditiv necesar in floricultura, de exemplu la trandafiri.

5. Anti-praf (anti dust) – prevenirea depunerii de praf pe suprafata exterioara a foliei;

STABILIZAREA FOLIEI DE POLIETILENA CU ADITIVI UV IMPOTRIVA DEGRADARII FOTOXIDANTE


Degradare fotooxidanta a foliei de polietilena este cauzata de radiatiile UV cu o anumita lungime de unda specifica prin excitarea legaturilor electronice ale carbonului in lantul de polimer conducand la oxidarea instantanee a atomilor si la declansarea unei reactii in lant, rezultatul fiind formarea radicalilor liberi urmata de ruperea foliei.

Prezenta in folie a aditivilor UV de stabilizare confera acesteia protectie impotriva degradarii fotoxidante prin absorbtia radiatiilor UV specifice.

O folie este cu atat mai buna cu cat cantitatea si calitatea aditivilor UV de stabilizare este mai mare. Aditivii UV de stabilizare de ultima generatie (oxizi metalici) si nu de origine organica (utilizati in foliile comune si ieftine) asigura o durata de viata a foliei in care sunt utilizati de pana la 5 ani.
EFECTUL DE TERMICITATE AL FOLIEI DE POLIETILENA

La prima vedere ar parea ca efectul de termicitate are efect asupra temperaturii aerului din sere si solarii, efect care de altfel este si criteriul dupa care se considera daca o folie isi face treaba.

Adevarul insa este altul, daca nu se inteleg anumite fenomene ce determina evolutia temperaturii aerului din sere si solarii pe timpul noptii.

Cel mai important aspect de care trebuie tinut cont intr-o sera sau solar este asigurarea si mentinerea unei temperaturi optime de crestere si dezvoltare a plantelor. Daca aerul este cald in timpul noptii, acest aer imparte o parte din caldura sa plantelor, dar aerul este un transportor foarte slab de caldura, in concluzie exista o limita pana la care aerul poate incalzi plantele deoarece o foarte mare parte din caldura se pierde prin raditie si convectie. Cu alte cuvinte plantele pierd caldura cu ajutorul aerului care o transfera mai departe in atmosfera. Viteza cu care are loc acest fenomen este puternic influientata de tipul foliei utilizate la acoperirea serei sau solarului. Foliile de acoperire profesionale, care prezinta aditivi IR (de termicitate) reflecta o parte importanta din radiatia de caldura, care in mod normal s-ar degaja in atmosfera, inapoi in sera sau solar. Foliile care nu prezinta acest tip de aditiv (foliile normale) nu au proprietatea de a reflecta caldura inapoi in sera sau solar mentinand astfel o temperatura mai ridicata decat afara, lasand sa se piarda pe timpul noptii, cu viteza foarte mare toata caldura acumulata in timpul zilei.

Efectul de pastrare a temperaturii optime de crestere si dezvoltare al plantelor de catre folia cu aditivi IR nu este singurul avantaj pe care acest tip de folie in prezinta. Alt avantaj foarte important pe care il prezinta este faptul ca efectul de condensare al apei pe suprafata plantelor (care sunt mai calde) va aparea doar in ultima instanta dupa ce umezeala s-a condensat pe alte suprafete mai reci decat plantele.

Alte avantaje asigurate de prezenta aditivilor IR, datorita faptului ca asigura constant un plus de cel putin 2-4°C in plus in sera sau solar fata de temperatura de afara pe timpul noptii in conditiile in care nu se incalzeste deloc, sunt economisirea cu 25-30% a costurilor cu incalzirea, o timpurietate de 7-10 zile fata de culturile invelite cu folie normala si cresterea considerabila a productivitatii si calitatii culturilor.

 
TRANSPARENTA FOLIEI IN ZONA ACTIVA FOTOSINTETIZANTA A RADIATIEI LUMINOASE

Transparenta in zona activa fotosintetizanta a razelor solare este o componenta importanta pentru dezvoltarea in conditii optime a plantelor. Impiedicarea sau reducerea razelor luminoase responsabile de activitatea fotosintetizatoare a plantelor prin folia de acoperire afecteaza foarte grav timpurietatea, productia si implicit calitatea culturilor din sere si solarii. Trebuie tinut cont de faptul ca pe suprafata foliilor de acoperire se aduna o cantitate insemnata de praf si murdarie in cursul timpului acest fenomen conducand la pierderea transparentei foliei cu rezultate negative directe asupra culturilor. Din acest motiv se recomanda ca din timp in timp sa se curete sau sa se spele suprafata foliei exterioare pentru indepartarea prafului si imbunatatirea transmisiei luminii in sere si solarii.
Ce au mai comandat cei care au cumparat acest produs:
Folie de polietilena pentru protectie termica
Folie de polietilena pentru protectie termica
SC MARCOSER SRL are placerea sa va ofere un produs nou pe piata foliilor profesionale de acoperire a serelor si solariilor: Folia cu aditivi IR cu rol de protectie termica (heat curtain - patura termica)!!! [...]
Folie termica
Folie profesionala TURCIA 170 microni
Folie profesionala TURCIA 170 microni
Folie profesionala de acoperire sere si solarii, cu grosime de 170 microni, latimi variabile incepand de la 6,5m. Folia profesionala este multiaditivata cu aditivi UV, EVA, IR si produsa prin coextrudare in 3 straturi. Folia este garantata 3 ani de producator si ajunge pe solar la o durata de [...]
Solarii in comuna Matca acoperite cu folie profesionalaSolarii in comuna Matca acoperite cu folie profesionalaSolarii in comuna Matca acoperite cu folie profesionala
Folie de pereti pentru sere si solarii
Folie de pereti pentru sere si solarii
Folie de pereti pentru sere si solarii, aditivata, 150 si 100 microni grosime, rola de 100m. [...]
Folie de peretiFolie pereti - AerisireFolie pereti - Prindere susFolie pereti - Montaj lateralFolie pereti - Elemente de montajFolie pereti - Deschidere pentru aerisireFolie pereti - Deschidere pentru aerisireFolie pereti - ManivelaFolie pereti - Manivela
Folie de mulcire neagra
Folie de mulcire neagra
SC MARCOSER SRL comercializeaza folie neagra de mulcire pentru culturile de legume si flori! [...]
Folie mulcire utilizata la cultura de capsune
Folie profesionala 120 microni
Folie profesionala 120 microni
Folie aditivata, triplustratificata, grosime 120 microni, 12 luni garantie, durata de viata minim 2 ani! [...]

Înapoi sus ▲