Folie profesionala de acoperire sere si solarii, cu grosime de 170 microni, latimi variabile incepand de la 6,5m.
Folia profesionala este multiaditivata cu aditivi UV, EVA, IR si produsa prin coextrudare in 3 straturi. Folia este garantata 3 ani de producator si ajunge pe solar la o durata de viata de 5 - 6 ani in conditiile din Romania.

Vezi descriere
Selectează ambalaj
Cantitate

Ați ales:

Promoție valabilă în limita stocului!

Folie profesionala de acoperire sere si solarii, cu grosime de 170 microni, latimi variabile incepand de la 6,5m.
Folia profesionala este multiaditivata cu aditivi UV, EVA, IR si produsa prin coextrudare in 3 straturi. Folia este garantata 3 ani de producator si ajunge pe solar la o durata de viata de 5 - 6 ani in conditiile din Romania.

Comenzi telefonice:

0374 08 08 08

0236 83 63 66

Descriere Folie profesionala 170μ - durata de viata pana la 7 ani

SC MARCOSER SRL comercializeaza folie profesionala din polietilena pentru acoperire serelor si solariilor, produsa in Turcia.
Grosimea foliei este 170 microni (0,17mm), triplustratificata (3 straturi), cu aditivi UV, EVA, IR, AB.
Garantia oferita de producator pentru aceasta folie este de 36 luni, iar durata de viata ajunge pana la 5-7 ani.
Lungimea rolelor de folie este variabila in functie de comanda clientului, cu latimi incepand de la 6,5 m  pana la 15 m.

Folia profesionala de 170 microni grosime are 6 m2/kg, iar comanda minima care se poate efectua este de cel putin 10 m liniari din orice latime.

Calculator folie pentru sere si solarii


AVANTAJELE UTILIZARII FOLIEI PROFESIONALE PENTRU ACOPERIREA SERELOR SI SOLARIILOR

Numeroasele avantaje pe care le prezinta utilizarea unei folii profesionale pentru acoperirea serelor si solariilor se datoreaza in principal proprietatilor deosebite pe care le au aceste tipuri de folie. Fiecare dintre aceste proprietati este data de prezenta in structura fizica a foliei a aditivilor de ultima generatie.

Principalele proprietati pe care o folie profesionala trebuie sa le aiba sunt:
1. O folie de acoperire trebuie sa fie rezistenta la razele soarelui pentru o durata de timp cel putin egala cu garantia oferita de producator. Aceasta proprietate se numeste "stabilizarea UV a foliei" si este data de prezenta aditivilor UV.
2. O folie de acoperire trebuie sa blocheze sau sa impiedice cat mai mult posibil pierderea de caldura acumulata in timpul zilei. Aceasta proprietate se numeste “efect termic” si este data de prezenta aditivilor IR.
3. O folie de acoperire trebuie sa fie transparenta la razele luminoase din asa-numita zona fotosintetizanta activa. Aceasta proprietate este esentiala pentru dezvoltarea optima a plantelor si se numeste „transparenta in zona PAR” (photosynthetically active range).
4. O folie de acoperire trebuie sa reziste la actiuni mecanice elastice de genul dilatare la caldura si contractare la ger, rezistenta la incarcatura de zapada, rezistenta la grindina etc. Aceasta proprietate se numeste „rezistenta mecanica si elasticitate” si este data de prezenta aditivilor EVA (etil-vinil-acetat).
5.  „Difuzia luminii” – prezenta razelor de lumina din zona PAR poate fi completata cu schimbarea directiei acestora la intrarea in sera sau solar, oferind lumina plantelor din toate directiile. Aceasta proprietate este absolut necesara foliilor pentru acoperirea solariilor cu structura de lemn.

Proprietatile optionale pe care o folie profesionala le poate avea in plus fata de cele principale sunt:
1. Anti-picurare (anti drip) – prevenirea formarii picaturilor mari de apa pe fata interioara a foliei, aceste picaturi fiind inlocuite cu picaturi foarte mici, aproape nedetectabile, ce seamana foarte mult cu un strat uniform, foarte subtire de apa. Este un aditiv care in conditiile din solariile din Romania se consuma din primul sezon de utilizare, fiind recomandat pentru serele profesionale unde exista sisteme care sa asigure o temperatura mare in timpul sezonului rece.
2. Blocarea intrarii in sera sau solar a radiatiilor UV.
3. Anti-ceata (anti fogging) – prevenirea formarii cetii in sere si solarii. Este un aditiv care se consuma foarte repede, iar reversul este formarea din abundenta a picaturilor de apa.
4. Cresterea cantitatii de radiatii UV care intra in sere si solarii -> Aditiv necesar in floricultura, de exemplu la trandafiri.
5. Anti-praf (anti dust) – prevenirea depunerii de praf pe suprafata exterioara a foliei.STABILIZAREA FOLIEI DE POLIETILENA CU ADITIVI UV IMPOTRIVA DEGRADARII FOTOXIDANTE

Degradare fotooxidanta a foliei de polietilena este cauzata de radiatiile UV cu o anumita lungime de unda specifica, prin excitarea legaturilor electronice ale carbonului in lantul de polimer, conducand la oxidarea instantanee a atomilor si la declansarea unei reactii in lant. Ca rezultat, are loc formarea radicalilor liberi urmata de ruperea foliei.
Prezenta in folie a aditivilor UV de stabilizare confera acesteia protectie impotriva degradarii fotooxidante, prin absorbtia radiatiilor UV specifice.
O folie este cu atat mai buna cu cat cantitatea si calitatea aditivilor UV de stabilizare este mai mare. Aditivii UV de stabilizare de ultima generatie (oxizi metalici) si nu de origine organica (utilizati in foliile comune si ieftine) asigura o durata de viata a foliei in care sunt utilizati de pana la 5 ani.

EFECTUL DE TERMICITATE AL FOLIEI DE POLIETILENA
La prima vedere ar parea ca efectul de termicitate are efect asupra temperaturii aerului din sere si solarii, efect care de altfel este si criteriul dupa care se considera daca o folie isi face treaba.
Adevarul insa este altul, daca nu se inteleg anumite fenomene ce determina evolutia temperaturii aerului din sere si solarii pe timpul noptii.
Cel mai important aspect de care trebuie tinut cont intr-o sera sau solar este asigurarea si mentinerea unei temperaturi optime de crestere si dezvoltare a plantelor.
Daca aerul este cald in timpul noptii, acest aer imparte o parte din caldura sa plantelor, insa aerul este un transportor foarte slab de caldura, in concluzie exista o limita pana la care aerul poate incalzi plantele deoarece o foarte mare parte din caldura se pierde prin raditie si convectie.
Cu alte cuvinte, plantele pierd caldura cu ajutorul aerului care o transfera mai departe in atmosfera. Viteza cu care are loc acest fenomen este puternic influientata de tipul foliei utilizate la acoperirea serei sau solarului.
Foliile de acoperire profesionale, care prezinta aditivi IR (de termicitate) reflecta o parte importanta din radiatia de caldura, care in mod normal s-ar degaja in atmosfera, inapoi in sera sau solar. Foliile care nu prezinta acest tip de aditiv (foliile normale) nu au proprietatea de a reflecta caldura inapoi in sera sau solar (mentinand astfel o temperatura mai ridicata decat afara), lasand sa se piarda pe timpul noptii, cu viteza foarte mare toata caldura acumulata in timpul zilei.
Efectul de pastrare a temperaturii optime de crestere si dezvoltare al plantelor de catre folia cu aditivi IR nu este singurul avantaj pe care acest tip de folie il prezinta. Alt avantaj foarte important pe care il prezinta este faptul ca efectul de condensare al apei pe suprafata plantelor (care sunt mai calde) va aparea doar in ultima instanta dupa ce umiditatea s-a condensat pe alte suprafete mai reci decat plantele.
Alte avantaje asigurate de prezenta aditivilor IR, datorita faptului ca asigura constant cel putin 2-4°C in plus in sera sau solar fata de temperatura de afara pe timpul noptii, in conditiile in care nu se incalzeste deloc, sunt economisirea cu 25-30% a costurilor cu incalzirea, o timpurietate de 7-10 zile fata de culturile invelite cu folie normala si cresterea considerabila a productivitatii si calitatii culturilor.

TRANSPARENTA FOLIEI IN ZONA ACTIVA FOTOSINTETIZANTA A RADIATIEI LUMINOASE

Transparenta in zona activa fotosintetizanta a razelor solare este o componenta importanta pentru dezvoltarea in conditii optime a plantelor.
Impiedicarea sau reducerea razelor luminoase responsabile de activitatea fotosintetizatoare a plantelor de catre folia de acoperire afecteaza foarte grav timpurietatea, productia si implicit calitatea culturilor din sere si solarii.
Trebuie tinut cont de faptul ca pe suprafata foliilor de acoperire se aduna o cantitate insemnata de praf si murdarie de-a lungul timpului, acest fenomen conducand la pierderea transparentei foliei, cu rezultate negative directe asupra culturilor. Din acest motiv se recomanda ca periodic sa se curete sau sa se spele suprafata foliei exterioare pentru indepartarea prafului si imbunatatirea transmisiei luminii in sere si solarii.

Pentru constructia solariilor pe structura lemnoasa, Marcoser recomanda folosirea unui material lemnos cat mai bine uscat, deoarece rasinile (de brad) pot afecta durata de viata a foliei.

 

Prețuri reduse la ultimele bucăți din rolă

8m x 1mL / 2.2KG

38.51 LEI 32.75 LEI (TVA inclus) (-15%)

8m x 13mL / 19.2KG

336.09 LEI 285.83 LEI (TVA inclus) (-15%)

8m x 75mL / 99KG

1732.99 LEI 1473.8 LEI (TVA inclus) (-15%)

8.5m x 1.5mL / 2.8KG

49.01 LEI 41.68 LEI (TVA inclus) (-15%)

8.5m x 4mL / 6.2KG

108.53 LEI 92.3 LEI (TVA inclus) (-15%)

9m x 10.5mL / 16.6KG

290.58 LEI 247.12 LEI (TVA inclus) (-15%)

10m x 4mL / 7.8KG

136.54 LEI 116.12 LEI (TVA inclus) (-15%)

10.5m x 2mL / 3.8KG

66.52 LEI 56.57 LEI (TVA inclus) (-15%)

10.5m x 3mL / 5.4KG

94.53 LEI 80.39 LEI (TVA inclus) (-15%)

11m x 1mL / 2.6KG

45.51 LEI 38.71 LEI (TVA inclus) (-15%)

11m x 3mL / 6.8KG

119.03 LEI 101.23 LEI (TVA inclus) (-15%)

11m x 21mL / 37.8KG

661.69 LEI 562.72 LEI (TVA inclus) (-15%)

12m x 8mL / 16.2KG

283.58 LEI 241.17 LEI (TVA inclus) (-15%)

13m x 7mL / 15.8KG

276.58 LEI 262.1 LEI (TVA inclus) (-5%)

13m x 10mL / 21.4KG

374.6 LEI 318.58 LEI (TVA inclus) (-15%)

14m x 4.5mL / 11.4KG

199.56 LEI 169.71 LEI (TVA inclus) (-15%)

Caracteristici:

  • Grosime: 170 μ
  • Producator: Vatan
  • Durata de viata: 7 ani
  • Latime: 6.5 m, 8 m, 8.5 m, 10 m, 11 m, 12 m, 12.5 m, 13 m, 14 m, 15 m, 9 m, 9.5 m, 10.5 m, 13.5 m

Review-uri

Opiniile clientilor despre produs

Ai cumparat sau primit acest produs?

Spune si altora parerea ta

Adaugă un review

Alte produse care v-ar putea interesa:

Ce au mai comandat cei care au cumparat acest produs: