Opinia clienților:

57 review-uri

Folie profesionala de acoperire solar si sera, cu grosime de 170 microni, latimi variabile incepand de la 6,5m.
Folia profesionala este multiaditivata cu aditivi UV, EVA, IR si produsa prin coextrudare in 3 straturi. Folia este garantata 3 ani de producator si ajunge pe solar la o durata de viata de 5 - 7 ani in conditiile din Romania.

Vezi descriere
SELECTEAZĂ AMBALAJ
CANTITATE

Ai selectat:

Promoție valabilă în limita stocului!

Folie profesionala de acoperire solar si sera, cu grosime de 170 microni, latimi variabile incepand de la 6,5m.
Folia profesionala este multiaditivata cu aditivi UV, EVA, IR si produsa prin coextrudare in 3 straturi. Folia este garantata 3 ani de producator si ajunge pe solar la o durata de viata de 5 - 7 ani in conditiile din Romania.

Comenzi telefonice:

0374 08 08 08

0236 83 63 66

Descriere FOLIE DE ACOPERIRE PENTRU SOLAR DE 170μ

Folia profesionala pentru solar de 170 de microni grosime pentru acoperirea solarului si a serei este produsa de Vatan Plastik din Turcia.

Grosimea foliei este 170 microni (0,17mm), este o folie triplustratificata (3 straturi), cu aditivi UV, EVA, IR.

Garantia oferita de producator pentru aceasta folie este de 36 luni, iar durata de viata este de 5-7 ani.

Raport m2/kg: 5,8 m2 = 1 kg  

Latimi disponibile: de la 6.5 metri pana la 15 de metri.

Recomandarea Marcoser este ca atunci cand se monteaza folia de acoperire de solar de 170 de microni, temperatura sa fie cuprinsa intre 15 si 20 de grade C astfel incat folia sa poata fi bine intinsa pe scheletul solarului.

De asemenea, trebuie sa fie o zi fara vant si fara risc iminent de precipitatii, mai ales daca este vorba de o suprafata mare de solar.

Comanda minima care se poate efectua este de cel putin 10 m liniari din orice latime.

Avantajele utilizarii foliei profesionale de 170 microni pentru acoperirea solarului si a serei

Numeroasele avantaje pe care le prezinta utilizarea unei folii profesionale pentru acoperirea serelor si solariilor se datoreaza in principal proprietatilor deosebite pe care le au aceste tipuri de folie. Fiecare proprietate este data de prezenta in structura fizica a foliei a aditivilor de ultima generatie.

Folia de acoperire Vatan de 170 de micron grosime are in componenta urmatorii aditivi: UV, EVA, IR.

 • UV  -  datorita acestui aditiv din componenta foliei de acoperire  aceasta este rezistenta la razele soarelui pentru o durata de timp cel putin egala cu garantia oferita de producator. Aceasta proprietate se numeste "stabilizarea UV a foliei".

Prezenta in folie a aditivilor UV de stabilizare confera acesteia protectie impotriva degradarii fotooxidante, prin absorbtia radiatiilor UV specifice.

O folie este cu atat mai buna cu cat cantitatea si calitatea aditivilor UV de stabilizare este mai mare. Aditivii UV de stabilizare de ultima generatie (oxizi metalici) si nu de origine organica (utilizati in foliile comune si ieftine) asigura o durata de viata a foliei de pana la 5 ani.

 • EVA – este aditivul care face ca folia de acoperire  sa reziste la actiuni mecanice elastice de exemplu, dilatare la caldura si contractare la ger, rezistenta la incarcatura de zapada, rezistenta la grindina etc. Aceasta proprietate se numeste „rezistenta mecanica si elasticitate”.
 • IR – este aditivul din componenta foliei care  blocheaza sau impiedica pierderea de caldura acumulata in timpul zilei. Aceasta proprietate se numeste “efect termic”.

Folia de acoperire pentru solar cu  aditivi IR (de termicitate) reflecta o parte importanta din radiatia de caldura, care in mod normal s-ar degaja in atmosfera, inapoi in sera sau solar. Foliile care nu prezinta acest tip de aditiv (foliile normale) nu au proprietatea de a reflecta caldura inapoi in sera sau solar (mentinand astfel o temperatura mai ridicata decat afara), lasand sa se piarda pe timpul noptii, cu viteza foarte mare toata caldura acumulata in timpul zilei.

Efectul de pastrare a temperaturii optime de crestere si dezvoltare al plantelor de catre folia cu aditivi IR nu este singurul avantaj pe care acest tip de folie il prezinta.

Alt avantaj foarte important pe care il prezinta este faptul ca efectul de condensare al apei pe suprafata plantelor (care sunt mai calde) va aparea doar in ultima instanta dupa ce umiditatea s-a condensat pe alte suprafete mai reci decat plantele.

Tot un avantaj major asigurat de prezenta aditivilor IR este acela ca  asigura constant cel putin 2-4°C in plus in sera sau solar fata de temperatura de afara pe timpul noptii, in conditiile in care nu se foloseste nici o alta sursade incalzire.

In acest mod  se economisesc aproximativ 25-30% din  costurile de incalzire, o timpurietate de 7-10 zile fata de culturile invelite cu folie normala si creste considerabil  productivitatea si calitatea culturilor.Alte proprietati ale foliei de acoperire pentru solar, Vatan de 170 de microni grosime.

 • Transparenta in zona PAR” (photosynthetically active range) - folia de acoperire este transparenta la razele luminoase din asa-numita zona fotosintetizanta activa. Aceasta proprietate este esentiala pentru dezvoltarea optima a plantelor.

  Transparenta in zona activa fotosintetizanta a razelor solare este o componenta importanta pentru dezvoltarea in conditii optime a plantelor.

  Impiedicarea sau reducerea razelor luminoase responsabile de activitatea fotosintetizatoare a plantelor de catre folia de acoperire afecteaza foarte grav timpurietatea, productia si implicit calitatea culturilor din sere si solarii.

  Trebuie tinut cont de faptul ca pe suprafata foliilor de acoperire se aduna o cantitate insemnata de praf si murdarie de-a lungul timpului, acest fenomen conducand la pierderea transparentei foliei, cu rezultate negative directe asupra culturilor.
  Din acest motiv se recomanda ca periodic sa se curete sau sa se spele suprafata foliei exterioare pentru indepartarea prafului si imbunatatirea transmisiei luminii in sere si solarii.

 • Difuzia luminii (LD)– prezenta razelor de lumina din zona PAR poate fi completata cu schimbarea directiei acestora la intrarea in sera sau solar, oferind lumina plantelor din toate directiile. Aceasta proprietate este absolut necesara foliilor pentru acoperirea solariilor cu structura de lemn.

 • Comanda minima pentru folia profesionala de acoperire este de 10 m liniari.
 • Pretul afisat la selectarea cantitatii, nu este cel final deoarece la procesarea comenzii pot aparea diferente de greutate. Din acest motiv pretul final al comenzii se comunica telefonic, in momentul confirmarii acesteia.
 • Folia profesionala de acoperire de 170 microni face parte din produsele comandate si executate pe baza cerintelor si criteriilor indicate de client (debitari pe dimensiuni si alte personalizari) si din aceasta cauza nu se accepta returnarea ei.
 • Pentru constructia solariilor pe structura lemnoasa, Marcoser recomanda folosirea unui material lemnos cat mai bine uscat, deoarece rasinile (de brad) pot afecta durata de viata a foliei.
 • Produsele fitosanitare pe baza de Sulf si Clor pot afecta in mod iremediabil folia. Acestea fiind de regula substante acide, patrund in structura foliei si interactioneza in mod direct cu aditivul UV, dezactivandu-l si blocandu-i activitatea, folia ramanand astfel fara protectie UV. Aceasta problema este si mai acuta in conditii de temperaturi ridicate si ventilatie scazuta. Din cauza acestui fenomen, durata de viata a foliei va fi afectata drastic.

Prețuri reduse la ultimele bucăți din rolă

6.5m x 3mL / 3.8KG

77.91 LEI 57.02 LEI (TVA inclus) (-27%)

6.5m x 7mL / 9.2KG

188.63 LEI 138.05 LEI (TVA inclus) (-27%)

9m x 1mL / 3KG

61.51 LEI 45.02 LEI (TVA inclus) (-27%)

10.5m x 1mL / 2.6KG

53.31 LEI 39.02 LEI (TVA inclus) (-27%)

11m x 3mL / 6.2KG

127.12 LEI 93.04 LEI (TVA inclus) (-27%)

11m x 5mL / 10KG

205.04 LEI 150.06 LEI (TVA inclus) (-27%)

12m x 3mL / 7.4KG

151.73 LEI 111.04 LEI (TVA inclus) (-27%)

14m x 2mL / 5.4KG

110.72 LEI 81.03 LEI (TVA inclus) (-27%)

Caracteristici:

 • Grosime: 170 μ
 • Producator: Vatan
 • Durata de viata: 7 ani
 • Latime: 6.5 m, 8 m, 8.5 m, 10 m, 11 m, 12 m, 12.5 m, 13 m, 14 m, 15 m, 9 m, 9.5 m, 10.5 m, 13.5 m

Alte produse care v-ar putea interesa:

Ce au mai comandat cei care au cumparat acest produs:

57 review-uri

Opiniile clientilor despre produs

Ai cumparat sau utilizat acest produs?

Spune si altora parerea ta

Adaugă un review

3 întrebări

Întrebările clientilor despre produs

Vrei să afli mai multe despre acest produs?

Adresează o întrebare